woensdag 18 september 2013

Hoe knetterdeo mijn vertrouwen in de mensheid deed toenemen


Onze achtjarige heeft een BFF. Ze heeft een heleboel BFF's, maar dit is dé BBBBFF.

Vorige week vroeg ze: "Mam, mogen we shoppen vanmiddag? We willen knetterdeo!"

Knetterdeo? Ik had er meteen beeld bij.

Met de twee BFF'jes togen we die middag naar het centrum. De meiden wisten niet precies waar het te koop was, dus vlogen ze winkel in, winkel uit, terwijl ik rustig door de straat liep en dacht aan wat we vanavond zouden eten en de zin van het leven.

In de Trekpleister vond ik ze terug, met verhitte konen. Ze ratelden: "Mam, we hebben het gevonden, het kost maar 2 euro, maar er is er nog maar eentje, dus hebben we besloten om 'm niet te kopen, want als ik 'm koop is het zielig voor haar, en als zij hem koopt is het zielig voor mij. We gaan nu op zoek naar nog eentje en dan kopen we die en dan kopen we deze ook en dan hebben we er allebei een."

Zonder dat ik er een woord of speld tussen gekregen had renden ze de winkel weer uit.

Even later kwamen ze me weer tegemoet gerend, mét een nieuwe fles knetterdeo. Alleen deze kostte 4 euro.
Nadat ze de andere fles ook gekocht hadden begon De Ingewikkelde Rekensom. Uiteindelijk verdeelden ze hun zakgeld zo dat ze allebei 3 euro minder hadden.

En dit voltrok zich allemaal onder mijn ogen, zonder dat ik me er ook maar een seconde mee bemoeide.

Met twee zielsgelukkige en overmatig geurende en knetterende meisjes liepen we terug naar huis. Mijn vertrouwen in de mensheid is die dag een stukje gegroeid.
ps: Knetterdeo bestaat dus echt. Het is een soort knetterbodylotion. 
5 opmerkingen:

 1. Geweldig!! Zo zie je maar waar knetterdeo, waar ik toen ik het op twitter las zo om heb moeten lachen, toe kan leiden .. wat een heerlijke meiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah. Mooi hè. En zo beseffen wíj weer hoe normaal dat blijkbaar is. Délen. Hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zijn ze he, Book Girl?!
  Miek: zo is het. Van nature.

  BeantwoordenVerwijderen