zondag 8 september 2013

Google zelfdenkend irritant

Google is geweldig. Maar soms tè.

Af en toe heeft ie de neiging om teveel voor mij te denken. Alsof ik dat zelf niet kan.

Als ik bijvoorbeeld op bepaalde zoekwoorden zoek, denkt Google tegenwoordig: dat zal ze vast niet bedoelen. Weet je wat, we laten een van de zoekwoorden weg, dan krijgt ze veel meer resultaten!

Betweterig streept ie letterlijk een van mijn bedoelde zoekwoorden door! Hoe irritant!

Ja, meer resultaten, dat wel. Maar daar heb ik niets aan. Want ik zoek niet voor niets juist exact op die zoekwoorden.

Zucht. En ik kan er geen informatie over vinden op internet, want als ik met Google zoek, dan denkt ie....
Inderdaad.

Het is ook niet zo dat er echt niet meer resultaten zijn, want als ik uiteindelijk een andere zoekmachine gebruik, blijken er wel degelijk veel meer zoekresultaten met die specifieke zoekwoorden te bestaan.Weet iemand hoe ik toch kan zoeken op exact die woorden die ik bedoel, zonder dat Google het beter denkt te weten?

De woorden of woordreeksen tussen aanhalingstekens zetten (normaalgesproken bedoelt om Google te laten zoeken op exact dit woord of deze woordreeks) helpt in dit geval niet.
3 opmerkingen:

 1. Lol. En dan te bedenken dat jij nog een beetje verstand van het samenstellen van zoeksleutels hebt. Ik sprak ooit iemand die regelmatig op zichzelf zoekt en het heel bijzonder vond dat hij zover bovenaan stond. Niet wetende dat Google ook onthoudt wie waar wanneer en waarop zoekt. Dus zou diegene zichzelf op mijn pc opzoeken dan is het resultaat heel anders.

  Wil je goed leren zoeken? Dan raad ik je de aanschaf van het boek de Google code aan. Je zult versteld staan van de goede zoekresultaten die je vanaf dat moment zult krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lol. En dan te bedenken dat jij nog een beetje verstand van het samenstellen van zoeksleutels hebt. Ik sprak ooit iemand die regelmatig op zichzelf zoekt en het heel bijzonder vond dat hij zover bovenaan stond. Niet wetende dat Google ook onthoudt wie waar wanneer en waarop zoekt. Dus zou diegene zichzelf op mijn pc opzoeken dan is het resultaat heel anders.

  Wil je goed leren zoeken? Dan raad ik je de aanschaf van het boek de Google code aan. Je zult versteld staan van de goede zoekresultaten die je vanaf dat moment zult krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar Michel, een boek aanschaffen om Google te snappen? Dat is de omgekeerde wereld. Ik wil gewoon dat ie zoekt wat ik invoer. Ongeveer zoals ie een paar maanden geleden nog gewoon deed, ongeacht hoe raar de woorden waren, hij deed gewoon wat ik zei en ging niet zelf nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen