dinsdag 18 september 2012

Voorlezen 1


Volgende week 5 september om 13:30 ga ik in het kader van de Alfabetiseringsweek voorlezen in de bieb in Heerlen. Via een oproep op twitter van Tofik Dibi die om kinderboekenschrijvers vroeg, waar ik op reageerde, kwam ik bij de stichting Lezen&Schrijven terecht. Een hele goeie actie! (En lang leve de kracht van twitter!)
Nu maar hopen dat de bieb stampvol zit.
Een paar jaar geleden las ik voor in de bibliotheek in Zwolle, in de Kinderboekenweek. Hoewel er ontzettend veel ruchtbaarheid aan gegeven was en er niet de minste namen rondliepen (onder andere Tjibbe Veldkamp) was er geen kip.
Ik zat op de kinderafdeling omringd door kleine stoeltjes, waarvan er één bezet was. Door mijn dochter.
Ik begon maar gewoon met voorlezen, in de hoop dat de paar kinderen die er waren, aan zouden schuiven. En ja, na een tijdje kwam er een klein jongetje naar me toe dat me schuchter een boek, dat hij even tevoren uit de kast had getrokken, in handen drukte: of ik dat wilde voorlezen?
Tuurlijk wilde ik dat. Ik ben de beroerdste niet. Toen ik na dat boek toch maar aan mijn eigen boek begon, stond hij op en liep weg.
En ik besloot “de kat die niet van de bank af wilde”dan maar wéér voor te lezen aan mijn dochter.
Maar die wilde liever een workshop doen, dus die was ook weg.
Daar zat ik. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten