dinsdag 18 september 2012

(Nog) geen woorden voor!

Momenteel werk ik aan de grootste illustratie-klus die ik ooit gehad heb: het maken van rond de 900 illustraties voor een logopedieboek. Erg omvangrijk en erg leuk om te doen. Ik dacht altijd dat logopedie bedoeld was voor kinderen met spraakproblemen, maar het is veel ruimer dan dat. Het gaat ook om bijvoorbeeld moeilijkheden met de woordenschat.

Nu kun je als logopedist moeilijk elk kind dat in je praktijk komt, meenemen naar een vliegveld, winkel, dierentuin of strand om woorden te leren en te oefenen. Dus maakt hij of zij gebruik van hulpmiddelen.
En dat is waar de illustrator in beeld komt. Ik maak tekeningen van alledaagse situaties, zodat de logopedist daarmee in de praktijk kan oefenen.


Ik teken dus net zo makkelijk een brandweerman, een glijbaan, een schoen, of een kind dat wiebelt. Heel erg creatief is het werk niet, want alles is vast omschreven en het hoeft niet "leuk" te zijn, alleen maar duidelijk. Maar het fijne daaraan vind ik dat ik precies weet wanneer het af is, en ondertussen kan ik mijn andere hersenhelft aan het werk zetten, door naar radio-interviews te luisteren van bijvoorbeeld kunststof radio of Casa Luna. Of ondertussen na te denken over mijn nieuwe boek:-)

Dit is wat mij betreft het echte illustreren: afbeelden waar (nog) geen woorden voor zijn.

3 opmerkingen:

  1. Wow, als je zogenaamde niet-creatieve werk al zo mooi is, wat maak je dan als je supergeinspireerd bent?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij heb jij heel goed door hoe belangrijk een goed logopedieboek is! Trots op je.

    BeantwoordenVerwijderen