woensdag 4 december 2013

Van ruilen komt...

Niet altijd werk ik voor geld.

Als er iets op mijn pad komt, als het wat tijd betreft uitkomt en ik er het goeie (onbenoembare) gevoel bij heb, of zomaar omdat ik er zin in heb, doe ik iets waar ik geen vette factuur voor stuur. En dat kan soms leuke dingen opleveren.

Zo kreeg ik alweer een tijd geleden een mail van Ireen Thomas. Ze vroeg of ze mijn tekening van een gitaar mocht hergebruiken voor haar lessen. En wat ik daarvoor vroeg.
Tja. Wat vraag je daarvoor?
Maak maar een bedrag over naar de Hartstichting, zei ik. Ze deed het.Kort geleden kreeg ik weer een mailtje van haar. Omdat ze ook luitlessen geeft, wilde ze ook een tekeningetje van een luit. Die had ik niet op voorraad, dus daar moest ik wel voor aan het werk. Weer stelde ik voor om een bedrag naar de Hartstichting over te maken, waar ze akkoord mee ging.

En ik dacht: luit? Wat is dat eigenlijk voor een ding? Ik keek op haar website en ontdekte de prachtige muziek die ze ermee maakt. En ik zei: als het bedrag dat je voor de Hartstichting in gedachten had ongeveer overeen komt met een van je cd's, dan wil ik die ook wel...


De volgende dag al lagen haar 2 cd's op de mat, die ik meteen in iTunes inlaadde (want ik heb geen cdspeler meer :-)

En wat blijkt: het is perfecte muziek om op te schrijven.

https://soundcloud.com/ireenthomas/sets/contemplations

Daar kan ik nou enorm van genieten. Natuurlijk had ik een factuur kunnen sturen, en van dat geld iets leuks voor mezelf kunnen kopen. CD's bijvoorbeeld ;-)

Ruilen is leuker.

Als we straks allemaal geen geld meer hebben, kunnen we altijd nog ruilen.

(En dat bedrag aan de Hartstichting maak ik alsnog zelf over.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten