dinsdag 17 december 2013

Methodes om stiekem te lezen in bed

Ik was een leesbeest toen ik klein was.
We woonden tegenover de bieb in Wijhe en het kwam voor dat ik 's morgens in de vakantie vier boeken haalde, (meer mocht niet) en ze nog net voor sluitingstijd kon omruilen voor vier nieuwe.

Ik had allerlei methodes ontwikkeld om stiekem in bed te lezen.

Methode 1: het lampje.
Benodigdheden: fietslampje, paperclip, batterij.

Ik zette een omgebogen paperclip tegen de - van een batterij en zette een fietslampje tegen de +, en wikkelde het ijzerdraadje om de schroefdraad van het lampje. Werkte perfect.


Methode 2: het weerspiegelen van het licht van de overloop door middel van een spiegeltje.
Benodigdheden: spiegeltje, ouders die gevoelig zijn voor zielige gezichten.

Met een zielig gezicht kreeg ik het voor elkaar dat de deur een stukje open mocht blijven en het overlooplicht aan. Weerspiegel het licht op je boek.

Methode 3:
Alleen aan te bevelen als de vorige methodes niet haalbaar zijn.
Benodigdheden: een glow-in-the-dark-iets.


Ik had een wijzer van een kapotte klok met een glow in the dark streepje erop, die ik onder de lamp hield tot het licht uit moest. Daarna kon ik nog een aantal minuten doorlezen, regel voor regel.
Helaas deden mijn ouders helemaal niet moeilijk over stiekem lezen in bed. 

7 opmerkingen:

 1. Ja, jammer inderdaad. Stiekem lezen in bed wordt pas echt leuk als de ouders op de loer liggen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de zomer je bed onder het raam, zodat je kon lezen bij het licht dat oder de gordijnen door piepte.

  Mijn ouders maakten er wel een punt van als ik anderhalf uur na mijn bedtijd nog niet sliep... Mijn eigen kinderen hebben gewoon een lampje boven hun bed. Met onze houten vloeren hoor ik precies het getrippel als ze er na in het instoppen weerr uitgaan om hun boek te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Corline: ja, dat was best een domper ja. Maar ja :-(
  Vervlogen dagen: Ja, ik had ook een lampje, maar dat zagen ze wel.. en bovendien vond ik het veel spannender om het zonder te doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I laughed so hard about all the different methods you had to continue reading after it was your bedtime. Did you remember the stories you read and did the library have enough books for you to read. Did they keep an eye on the type of books you checked out? Were you allowed check out from the adult section?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedlampje werkte goed alleen de glow in the dark sterren boven mijn bed hebben me vaak verraden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha Imre dat is grappig! Ga ik een keer in een verhaal verwerken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent de beschermvrouwe van de Stiekeme Lezer, Iris. Maar ja, ik had net zulke ouders. Lezen, lezen, lezen. Mijn moeders hoofd was een boek, want zo zag ik haar als ik thuis kwam van school. En dat je tegenover een bieb woonde! Wat een weelde. Ik was lid van 4 biebs, man, ik heb wat afgefietst met boekentassen. Happy days.

  BeantwoordenVerwijderen