vrijdag 28 juni 2013

Diepe gedachten over zout

Zo af en toe heb ik wel eens gedachten over het ontstaan van het heelal, leven en dood en aanverwante zaken. Meestal raak ik er volledig mee in de knoop als ik aan de grenzen kom van wat ik onder woorden wil brengen (maar nog wel begrijp/denk te begrijpen).

Ooit las ik de theorie dat het heelal ontstaan is door een trilling. Toen ik dit filmpje zag, moest ik daar aan denken.Door trilling ontstaat iets. En niet zomaar iets willekeurigs, maar symmetrische patronen die bij verandering van het geluid weer veranderen in symmetrische patronen. De zoutkorreltjes 'weten' wat ze moeten doen.

Ik vind dit oneindig fascinerend. Geluid verandert materie. Op een niet-willekeurige manier.

Als geluid dingen kan veranderen, wat doet muziek dan? Wat doen woorden? Wat doen....gedachten? En wat doet licht? Wat doet een groengeverfde muur? Radio Oost als ik aan het werk ben? 


(Er zijn hierover op YouTube oneindig veel meer filmpjes te vinden.)

2 opmerkingen:

  1. Lang leve de good vibrations, maar hoed je maar voor slechte. De bioresonantietherapie waarmee ik van mijn hooikoorts afkwam gaat ook van dit principe uit: alles heeft een trilling. Als je lichaam die trillingen niet juist meer ontvangt, raak je allergisch voor bijvoorbeeld pollen en grassen dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Sanneke! Dat soort dingen! En wat dacht je van mensen die 'op dezelfde golflengte zitten' (of juist niet) of even moeten 'afstemmen' op elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen