dinsdag 7 januari 2014

Waarom is lezen zo leuk? (enquete)

Veel mensen houden van lezen. Ik ook.

Waarom eigenlijk?

Het is ontspannend, het is leuk, je bent even in een heel andere wereld en je wordt er nog wijzer van ook.

Maar is dat het echte antwoord? Ik bedoel, wat zit dáár dan achter? In bad gaan is ook ontspannend, met z'n tweeën is dat leuk, op de kermis ben je ook in een andere wereld en wijzer word ik ook als ik mijn vrienden praat.

Wat maakt lezen nou anders dan al die andere dingen die je in je vrije tijd kunt doen?

Ik heb daar wel gedachten over, maar ik ben vooral benieuwd naar die van jullie. 
Graag hoor ik jullie antwoorden.

Onze spruit heeft ons leesgen geërfd, waar ik heel blij mee ben.
Ze zal een grote bijdrage leveren aan het 'miljonairsproject' op school, waarbij er uiteindelijk
door iedereen bij elkaar  een miljoen minuten gelezen zal gaan worden.9 opmerkingen:

 1. Lezen in bad, dát is wel het summum! Ik hou van lezen omdat het me even uit mijn eigen wereld tilt, zo in een ander. Op reis in eigen bad of bed! Je kan maar één leven tegelijk leven, maar door te lezen kun je smokkelen, behalve als je leest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dat werd wat onduidelijk op het eind. Beetje murw je weet wel wat. Kan nu maar beter lezen dan schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap PRECIES wat je bedoelt, ook al in je eerste reactie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lezen is voor mij echt genieten. Ik kan genieten van een tijdschrift. Ik kan genieten van een kinderboek. Ik kan genieten van een roman. Ik kan genieten van een studieboek waar ik veel van leer. Lezen is voor mij genieten. Je hoeft er niet voor van huis. Je kunt het thuis doen op elk moment van de dag. Lezen is gewoon heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lezen is jezelf en je omgeving vergeten om er weer rijker in terug te keren. Soms mis ik zelfs de personages uit een boek als ik het uit heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik lees dan verdwijn ik eventjes van dezelfde wereld. En alles wat mij betekend is ook. Dat alles laat ik achter om in een karakter te kruipen, een sfeer, een gevoel. Ik vind het heerlijk om eventjes 'niet te bestaan'.

   Verwijderen
 7. Wat een mooie reacties. Bijna iedereen, ook op Facebook, heeft het over verdwijnen in een andere wereld. Dat vind ik mooi en zo voel ik het ook. En inderdaad Anita, je kunt het overal doen en hebt er verder niets voor nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, en dan heb ik een stuk of 5 jongens in de klas (groep 6) die lezen verschrikkelijk vinden!
  Ik wil ze zo graag die andere wereld laten ervaren, maar het valt niet mee!
  Zelf vind ik lezen heerlijk, iedereen zou dat moeten vinden, haha!

  BeantwoordenVerwijderen