donderdag 4 april 2013

Recepten voor Kookkluns gezocht


Twee dingen.

Ik wil vaker vegetarisch eten.

En:

Ik ben een kookkluns, oncreatief en gemakzuchtig, en niet geneigd nieuwe dingen uit te proberen. Wat betreft koken dan.
Het liefst draai ik al Wordfeudend een maaltijd in elkaar.

Vanavond zei ik nog tegen mijn echtgenoot, terwijl de vette aardappels op de houten vloer vielen en daar als stempels hun afdruk achterlieten: als ik alleen zou zijn zou ik nooit koken, maar alleen maaltijdsalades eten.
Hij zei: maar die moet je ook klaarmaken.
Ik: nee hoor, je hoeft alleen maar het folietje eraf te trekken.

Dat idee.

Uiteraard besef ik dat dat zo niet werkt. Mijn arsenaal aan eenvoudige vegetarische recepten is nogal beperkt, waardoor ik steeds terugval op wat ik al jaren maak.

Daarom ben ik op zoek naar uitbreiding van mijn vegetarische-recepten-verzameling. De enige voorwaarde die ik stel is dat het echt Zeer Eenvoudig moet zijn.

En daarmee bedoel ik maaltijden van het kaliber: maak macaroni met een pot pastasaus en vervang het gehakt door zongedroogde tomaatjes, zoals ik van de week deed, en wat prima te doen was. Zowel het koken als het eten:-)

Wat is jouw Zeer Eenvoudige Vegetarische Recept?

11 opmerkingen:

 1. Haha, ik ben ook een kookkluns, Iris. En ik woon alleen. Dus wat doe ik regelmatig........

  Groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gebakken rijst met groenten en ei, of preitaart met geitenkaas... Maar ik weet niet hoe simpel het exact moet zijn, want ik vind koken super! Ik wil wel een keer koken voor je hoor. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kookt mienestjes. Snij een blok tahoe in dobbelsteentjes. Bak ze met veel shoarmakruiden en wat ketjap. Wok miegroenten met veel shoarmakruiden. Doe er daarna de gebakken tahoe bij en schep op over de gekookte mie.
  10 minuten en smullen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stap op de fiets en ga eten bij Radboud en Chris. O ja: veel moeite extra: bel even van te voren (anders krijg je misschien te weinig).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maak nasi/bami met kruiden uit een pakje, vervang het vlees/gehakt door roerbakei.

  Maak chicken tonight zonder chicken (mis je niks aan).

  Vegetarische sateballetjes van Albert Heijn zijn minstens zo lekker als gehaktballetjes.

  Paddenstoelen zijn ook heel lekker als vleesvervanger!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha jongens, dit gaat goed! Heel erg bedankt voor de tips. Ik ga ze proberen. Hoewel die preitaart me nog wel wat lastiger lijkt Nelly, maar als ik eens een goeie dag heb...!
  Willeke: ja, goeie, gewoon champignons nemen ipv vlees. Dat is de eenvoud die ik zoek, hoef ik verder niet na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben al vele jaren vegetariër en hou van eenvoudig maar lekker en als het even kan gezond koken. Wellicht staat er op mijn weblog wat voor je tussen, klik er bovenaan op recepten. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze is lekker en heel simpel: Kook verse perline (gevulde pasta) beetgaar, rasp de schil van een biocitroen en pers uit. Verwarm sap en schil kort, gooi afgegoten perline erbij, vuur uit, klein zakje rucola erdoorheen, verse parmezaanse kaas erover schaven. Klaar!
  Groet van Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toen ik vegetarisch ging eten vond ik 'de dunne vegetariër' van Antoinette Hertsberg handig. Dun kookboekje met hele simpele, dagelijkse, vegetarische gerechten (dus niks hoogstaands waarbij van tevoren de moed al in je schoenen zakt). Nu vind ik de gerechten soms iets 'te' simpel.

  Zal ik een paar gerechten voor je kopiëren?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je Margreet en Suzanne en iedereen! Ik heb heel veel te proberen de komende tijd. Dank!

  BeantwoordenVerwijderen